6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Huda tragedija! V hudi nesreči v Avstriji življenje izgubili dve Slovenki, ki sta tam delali! Javni poziv vladi RS, naj Prekmurcem omogoči delo v lastni državi!

Avstrijo in Slovenijo je danes pretresla vest, da sta na avstrijskem Štajerskem umrli osebi iz vozila s slovenskimi registrskimi tablicami. Umrli sta Prekmurki, zaposleni v avstrijskem podjetju, ki sta se vračali z nočne izmene.

 

Huda nesreča Slovencev v Avstriji

23-letni voznik slovenskega avtomobila zapeljal na nasprotni pas, in trčil v avtomobil, ki ga je vozil avstrijski državljan. Slovenec naj bi bil za volanom zaspal, poroča Krone.at. Oba avtomobila je po trčenju odneslo s ceste. 23-letnik je v avtu peljal tri sodelavke, stare 32, 43 in 46 let, s katerimi se je vračal z dela v nočni izmeni v predelovalnici usnja v Wollsdorfu. 46 letna Slovenka je umrla na kraju nesreče, 43-letnica pa kasneje v bolnišnici.

Zaradi te nesreče je Predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja Vladi RS poslal protestno pismo z naslednjo vsebino:

Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju? Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene. Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin. Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča … Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev… Iskreno sožalje. Sindikat delavcev migrantov Slovenije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine