11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Huda prometna nesreča s smrtnim izidom.

Včeraj ob  18.39  so  bili policisti obveščeni o hujši prometni nesreči na cesti Dragonja – Šmarje, v kateri so bila udeležena štiri vozila.

Z  ogledom  kraja so policisti prišli do prvih ugotovitev, ki kažejo na to, da  je  povzročil  prometno  nesrečo  62-  letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim  avtomobilom  vozil  od  Kopra proti Dragonji. Na tem delu ceste so trije  prometni  pasovi  (eden  smer  Dragonja  in dva smer Koper). V levem ovinku  je zapeljal v levo preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil  v  osebni  avto,  katerega  je  v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni  državljan Italije. Za vozilom Italijana sta vozila še dva voznika, 71-letni  državljan  Italije  in 53-letni državljan Slovenije, ki sta oba trčila v bok vozila državljana Italije. Ta se je po trku prevrnil na bok in obstal.

V vozilu 65-letnega državljana Italije je bil kot sopotnik na sprednjem sedežu 89-letni državljan Italije, ki je na kraju umrl, zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, ki sta se v nesreči huje poškodovali. Preiskovalna sodnica bo odredila sodnega izvedenca za pregled vozil.

Povzročitelj je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa  alkoholiziranosti,  odpeljan  je  bil v SB Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost.

Cesta je bila zaprta vse do 0.33, ko je bil promet ponovno sproščen.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju pa 10.

Zadnje novice

Sorodne vsebine