20.7 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Huda prometna nesreča na avtocesti

Piše: C. R.

19. 6. nekaj po 5. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Dobruški vasi v smeri proti Ljubljani. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 23-letna državljanka Hrvaške, ki ni vozila po sredini voznega pasu, izgubila oblast nad vozilom, zapeljala levo in trčila v usek. Vozilo je po trčenju dvignilo, prebilo je žično ograjo in obstalo na strehi. Med prevračanjem je voznica padla iz vozila in obležala na odstavnem pasu. Hudo poškodovano so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Sevniški policisti so bili 19. 6. dopoldne obveščeni, da reševalci oskrbujejo žensko, ki naj bi se hudo poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da je 39-letna voznica parkirala avtomobil na brežini v Zabukovju. Ker ni ustrezno zavarovala premikanja vozila, je vozilo pričelo drseti po pobočju. Potnik v vozilu jo je poskušal rešiti in jo potegnil iz vozila, ob tem pa se je ženska hudo poškodovala. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

19. 6. nekaj po 19. uri so bili obveščeni o padcu kolesarja v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 45-letni kolesar peljal po pločniku, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

19. 6. popoldne so iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Policisti PP Trebnje so zbrali obvstila, opravili ogled in ugotovili, da je 31-letni moški kolesaril na območju Mirne, ob prečkanju ceste izgubil oblast nad kolesom in padel. Ugotovili so tudi, da je imel kolesar v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola, okoliščine nesreče pa še preverjajo.

Policisti PP Črnomelj so bili 18. 6. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil v Selih pri Dragatušu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je zaradi neprimerne varnostne razdalje nesrečo povzročila 39-letna voznica osebnega avtomobila. V nesreči sta se lažje poškodovala dva potnika v vozilu enega od udeležencev. Reševalci so ju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov bodo povzročiteljici izdali plačilni nalog.

19. 6. nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Oklukove Gore (PP Brežice), kjer naj bi trčila voznik motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila, ki je odpeljal s kraja nesreče. Poškodovanega 16-letnega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in izsledili 34-letno voznico, ki je odpeljala s kraja. Med preiskavo so ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost obeh udeležencev, zato bodo zaradi kršitve obema izdali plačilne naloge. Voznici bodo izdali plačilni nalog tudi zaradi zapustitve kraja nesreče, z obdolžilnim predlogom pa bodo sodišče seznanili, da je 16-letni motorist vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

O nesreči med Čatežem ob Savi in Velikim Malencam so bili brežiški policisti obveščeni 20. 6. nekaj po 18.30. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica, ki je trčila v zadnji del avtomobila 24-letne voznice, ki je zmanjšala hitrost ob zavijanju levo. Lažje poškodovani voznici in tri potnike v vozilu 24-letne voznice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine