21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Hrvaška policija prijela osumljenca za umor na Pagu; na spletu zaokrožila fotografija umorjenega Londončana

Na splitskem letališču so davi prijeli osumljenca za sredin umor britanskega državljana na Pagu, je v Zagrebu sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović. Povedal je, da je osumljenec prav tako britanski državljan. Ob tem je napovedal, da bo policija kmalu objavila več podrobnosti o prijetju in okoliščinah umora.

Božinović je dejal, da so identiteto osumljenca za umor ugotovili v sredo pozno popoldne, davi pa so mlajšega moškega tudi prijeli na splitskem letališču Resnik.

Hrvaški mediji danes poročajo, da je bil 26-letni Londončan umorjen pred nočnim klubom na znani plaži Zrće v Novalji na otoku Pag v spopadu britanskih mamilarskih tolp, ki so preprodajale prepovedane droge med festivalom elektronske glasbe Hideout. Festivala se je udeležilo približno 20.000 obiskovalcev, večina pa jih je prišla iz Velike Britanije.

V spopadu sta bila ranjena še dva britanska državljana, eden od njiju v kritičnem stanju. Zdravniki v bolnišnici v Zadru so potrdili, da je imel pet vbodnih ran v zgornjem delu telesa in da je na intenzivni negi. Lažje poškodovanega moškega so po medicinski oskrbi zadržali na policijski postaji v Novalji.

Hrvaška policija ima indice, da sta se dve skupini mlajših moških iz Velike Britanije spopadli zaradi območja, na katerem so prodajali mamila. Po neuradnih informacijah so policisti v torek zvečer na območju Novalje zasegli večjo količino prepovedanih drog.

Britanski mediji razkrili identiteto umorjenega

Je pa britanski The Sun objavil identiteto žrtve ter fotografijo, ki je najprej zaokrožila po družabnih omrežjih. Umorjen je bil 26-letni Ugo Wilson iz mesta Barnet (Severni London).

Ugova prijateljica je ob smrti Krazeja, tako so ga klicali, izrazila bolečino.

Tvitnila je: »Ne morem verjeti novicam. Počivaj v miru, to želim našemu fantu Krazu, ki je na žalost umrl na Hideout Festu. Ne morem verjeti. Vse, kar si potreboval, je bil dolg odmor! In potem se to zgodi. Počivaj v popolnem miru, fant, sladke sanje, vsi te bomo pogrešali.«

Nek drugi njegov prijatelj, borec borilnih veščin MMA, Jahreau Shepherd, je objavil: »Pravkar sem prejel zares slabo novico. R.I.P KRAZE AKA UGO WILSON, ljubim te, ‘stari’, imam strto srce.«

Več o tem TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine