10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

»Hopla konopla« na štirih kolesih – in to kar v darilni vrečki!

Policisti PP Gornja Radgona so minuli ponedeljek malo pred 15. uro v naselju Radenci zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

 

V vozilu se je nahajal tudi sopotnik, ki imel pri sebi večjo darilno vrečko. Ugotovljeno je bilo, da se v vrečki nahaja večja količina vršičkov rastline zeleno-rjave barve, za katero obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Policisti so zasegli približno 800 gramov zaenkrat neznane snovi, ki bo poslana v Nacionalni forenzični laboratorij na analizo. V kolikor se bo ugotovilo, da dejansko gre za prepovedano drogo konoplja, bo zoper 25-letnika podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa   s   prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po I. odstavku 186. člena kazenskega zakonika.

Ker je bilo na podlagi postopka za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih substanc ugotovljeno, da obstaja sum, da je 25-letni voznik vozil pod vplivom prepovedanih substanc, mu je bil odrejen strokovni pregled. V primeru pozitivnega rezultata analize odvzetih telesnih tekočin bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine