11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

»Hopla konopla« in maligani na Gorenjskem

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo, tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter štiri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja. Zaradi kršitve javnega reda je bila pridržana ena oseba. Na javnem kraju je bila v enem primeru zasežena manjša količina prepovedane droge konoplja.

 

Zalotena pri tatvini začela grobo kršiti še javni red. Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali Kranjčanko, ki so jo zaposleni v živilski trgovini zalotili pri tatvini artiklov. Osumljenka je pred intervencijo policistov v odnosu do uslužbencev začela kršiti tudi javni red in mir, z nedostojnim vedenjem pa ni prenehala niti v intervenciji policistov, ki so jo zato pridržali. Proti njej se vodi postopek zaradi suma tatvine ter več prekrškov zoper javni red in mir.

Jeseniški policisti so včeraj v Žirovnici obravnavali primer moškega, ki so mu prijatelji zaradi očitne opitosti   od alkohola vožnjo preprečili z odvzemom ključev osebnega avtomobila. Policisti so bili na kraj napoteni zaradi nemirnega vedenja te osebe, pri čemer niso ugotovili kršitev. Večja »osebna« toleranca do vožnje pod vplivom alkohola pa je bila ugotovljena pri treh drugih voznikih, ki so jih včeraj iz prometa izločili kranjski policisti. Najvišja ugotovljena vrednost pri teh voznikih je bila 0.58 mg/l alkohola.

Alkoholizirani   vozniki so lani na gorenjskih cestah povzročili 135 prometnih nesreč, leto prej 158. V zadnjih dveh letih (šteto 2016 in 2017) so v teh nesrečah v 113 primerih nastale tudi telesne poškodbe, v petih nesrečah pa so udeleženci umrli. V letošnjem letu so vozniki pod vplivom alkohola povzročili 17 nesreč. V enem primeru s hudimi in v štirih z lažjimi poškodbami ter eno s smrtnim izidom.

Do alkohola v prometu velja ničelna toleranca! Voznike zato pozivamo, naj se vzdržijo vožnji v takem stanju, ker alkohol na človeka vpliva že pri zelo nizkih stopnjah. V prometu se to odraža v velikem tveganju za hude posledice in varnost udeležencev.

Na območju Jesenic so policisti včeraj obravnavali ugriz psa. Po prvih podatkih policije se je ena oseba lažje poškodovala. Dogodek se je zgodil na ograjeni površini z opozorilnimi oznakami za prisotnost psov. Ko je občanka vstopila v ta prostor je bila pogrizena po rokah. V dogodku policisti v do sedaj zbranih obvestilih niso ugotovili tuje krivde, postopek pa še poteka.

Včeraj zjutraj je bil prijavljen vlom v gostinski obrat na Koroški cesti v Kranju. Odtujen je bil denar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine