11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Hopla, konopla! Eden jo je “švercal”, drugi pa jo “pohal” in nato vozil avtomobil!

Kranjski policisti so v ponedeljek na javnem kraju  obravnavali  Gorenjca,  ki  je imel pri sebi okoli 200 g prepovedane droge  konoplja. Zaradi suma kaznivega dejanja so ga pridržali, v preiskavi pa  so  pri  njem  poleg  te  droge našli in zasegli še sadike konoplje ter konopljino smolo. Obravnavajo ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje  in  prometa  z  mamili po kazenskem zakoniku. Za dejanje  bo  kazensko ovaden. Pred tem še ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj.

Gorenjski prometni policisti so danes še pred sedmo uro zjutraj  iz prometa v Kranju izločili voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge. Test je pokazal na prisotnost konoplje. Prometni policisti  so  do  danes  obravnavali  90  primerov  voznikov,  ki  so bili pozitivni  na  hitri  test  za  prepovedane  droge,  ena voznica pa je test odklonila.  Vožnja  pod  vplivom prepovedanih drog ali odklon testa oziroma strokovnega  pregleda  se  kaznuje  z  globo  1.200  eurov  in  sankcijo 18 kazenskih točk, ki pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Varna  vožnja  od  voznika zahteva maksimum zbranosti in previdnosti. Droga vse  to  jemlje  in  močno  zmanjšuje,  ker ima psihoaktivne učinke. Manjša voznikovo pozornost, sposobnosti mišljenja, koordinacijo in reakcijski čas. Povečana  je tudi njegova pripravljenost na tveganje in agresijo do okolice ter soudeležencev v prometu. Zato je taka vožnja prepovedana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine