6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Hišne preiskave pri nekdanjem šefu Koloseja Sergeju Racmanu

Policija na območju ljubljanske policijske uprave izvaja več preiskav na podlagi sodnih odredb, poroča spletni portal 24ur. Po njegovih neuradnih informacijah preiskave potekajo tudi v prostorih nekdanjega lastnika Koloseja Sergeja Racmana. Povezane naj bi bile z zadevo Marina oziroma zlorabo prostitucije v Savna klubu Marina na Ajševici.

 

Policija je po poročanju portala potrdila, da gre za odredbe, ki jih je na predlog specializiranega državnega tožilstva izdalo koprsko okrožno sodišče, pred katerim teče kazenski postopek. Zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli potrditi, da gre za Racmana.

Potem ko je koprsko okrožno sodišče sredi marca izdalo sklep o uvedbi preiskave zoper 17 fizičnih in eno pravno osebo zaradi zlorabe prostitucije in pranja denarja, je bila konec maja vložena razširitev zahteve za preiskavo zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja zlorabe prostitucije.

Med osumljenimi zaradi zlorabe prostitucije naj bi se znašel tudi Racman. Med drugim naj bi se njegova podjetja financirala na podlagi izplačil za fiktivne posle v Savna klubu Marina na Ajševici.

Ker naj bi Racman najverjetneje vedel, kaj se v resnici dogaja v klubu, naj bi s tem zavestno podpiral nezakonite posle, hkrati pa naj bi zagotavljal pravno podlago za denarne prilive iz Marine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine