8.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Helikopterske posadke SV aprila 37-krat poletele na pomoč

Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske (SV) so aprila 37-krat poletele na pomoč. Pri tem so prepeljale 36 poškodovanih ali obolelih in naletele 50 ur. V prvih štirih mesecih so tako posredovale 185-krat in prepeljale 186 poškodovanih oseb, na pogorišča odvrgle 75.000 litrov vode in skupaj naletele 233 ur.

Kot so sporočili z ministrstva za obrambo, so v aprilu dežurne helikopterske posadke SV trikrat poletele na pomoč v gore, 32-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in dvakrat sodelovale pri gašenju požara.

Skupno so po podatkih obrambnega ministrstva dežurne posadke 151. helikopterske eskadrilje SV v prvih štirih mesecih letos posredovale v 185 reševalnih akcijah. Od tega so 37-krat posredovale pri reševanju v gorah, 133-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, 12-krat za prevoz inkubatorja ter trikrat sodelovale pri gašenju požara, so še navedli na ministrstvu.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine