9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Grozno, kaj so ji v njeni lastni hiši storili štirje neznanci!

Piše: Škandal24

S PU Ljubljana poročajo o dveh drznih tatvinah. Včeraj, okoli 15.30 je v Šiški do oškodovanke, ki je v rokah držala denarnico, pristopil neznani moški in ji iz rok izpulil denarnico, ter s kraja zbežal.

Policisti  še  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  v zvezi izsleditve neznanega storilca in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Sicer pa, moški je visok okoli 180 cm, suhe postave, temnih las, oblečeno je bil v jakno vojaške barve, hlače modre barve.

Včeraj, okoli 11.30, pa so se na Lavrici do stanovanjske hiše pripeljali štirje neznani moški. Eden izmed njih se je oškodovanki predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in jo zamotil. Med tem časom so drugi izkoristili priložnost in preiskali notranjost hiše, ter odtujil gotovino in nakit.  S kraja so se odpeljali z manjšim vozilom temne barve. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanih storilcev in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. »Moški star okoli 30 let, suhe postave visok med 170 in 180 cm, oblečen je bil v modre hlače,« še dodajajo policisti.

Storilci  svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo

Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, apeliramo na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjate in jih na nenavadne  obiskovalce večkrat opozorite. Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi  na  videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem  kraju  zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine