17.9 C
Ljubljana
petek, 19 avgusta, 2022

Grožnja z nožem in nasilje nad stranko

Piše: C. R.

Včeraj, okoli 14. ure so bili policisti obveščeni, da je do sedaj neznani storilec vstopil v eno izmed specializiranih trgovin na območju Bežigrada in z nožem v roki zagrozil tam zaposleni in od nje zahteval denar.

Iz blagajne je odtujil nekaj sto evrov gotovine in pobegnil. Nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca: moški star okoli 25 let, visok med 175 in 180 cm, suhe postave, oblečen v rdečo jopo s kapuco z dolgimi rokavi.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali osumljenca tatvine kolesa. Odzvali so se na prijavo oškodovanca. Kolo so mu zasegli in ga obravnavajo zaradi kaznivega dejanja. V še enem primeru v Kranju pa je kolo odtujil neznani storilec. Gre za običajno gorsko kolo črno-zelene barve, ki je bilo odtujeno na Ulici Rudija Papeža.

Policisti PP Maribor so bili včeraj, okrog 11.30, zaradi informacije o kršitvi javnega reda in miru, napoteni v poslovne prostore v Mariboru. Ko je moški zapuščal objekt, je ob izstopu udaril eno izmed strank (prijavitelja) in kraj zapustil. Policisti bodo zoper moškega uvedli hitri postopek zaradi kršitev ZJRM-1 6/1 in 6/2.

V Tržišču na območju Sevnice je nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prostore prodajalne. V objekt storilcu ni uspelo vstopiti, nastala je le premoženjska škoda zaradi poškodbe vrat.

Med 13. 9. in 14. 9. je v Račjem selu na območju PP Trebnjem nekdo poškodoval varovalno ograjo skladišča in povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Med 11. 9. in 15. 9. je v Poljanah pri Mirni Peči nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, televizijski sprejemnik in zračno puško. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 2000 evrov.

Na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah je bil z vozila odtujen katalizator. Na Sejmišču v Kranju pa sta dva storilca poskušala z vozila odtujiti kolesa.

Ob 4. uri se je sprožil alarm v eni od postojnskih trgovin. Policisti so na kraju ugotovili, da je nekdo na silo vlomil, poskušali so vlomiti tudi v bankomat. Storilci so pobegnili, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Kopru je nekdo ponoči vlomil v klet in ukradel različno orodje, vredno približno 500 evrov.

V Izoli je nekdo z osebnega avtomobila ukradel katalizator, vreden 250 evrov.

Vir: Policijske uprave Kranj, Ljubljana, Koper, Maribor in Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine