26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Grozljivo širjenje okužb v Domu upokojencev Nova Gorica: PRESEGLI STOTICO!

Na severnem Primorskem je položaj nadvse resen predvsem v nekaterih domovih za starejše, sporoča Regijski štab CZ za severno Primorsko. Pravi val okužb je udaril v Dom upokojencev Nova Gorica, kjer so potrdili še 32 pozitivnih primerov pri oskrbovancih in 8 med zaposlenimi. Skupno število okužb v omenejenm domu je tako že preseglo številko 100.

 

V novogoriškem Domu upokojencev se okužbe nezadržno širijo, kljub vsem naporom zaposlenih in vodstva ter zagotavljanju rdečih con. Podrobneje o stanju v domu naj bi direktor Bojan Stante spregovoril jutri dopoldan. Iz prikolice za množične nesreče v lasti ZD Nova Gorica je Dom upokojencev Nova Gorica prejel v posojo pet 10-litrskih kisikovih jeklenk z reducirnim ventilom za oskrbo stanovalcev.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je trenutno 41 bolnikov s covidom-19, od tega 7 na intenzivni enoti, 4 pa potrebujejo pomoč respiratorja.

 

V Domu upokojencev Gradišče nad Prvačino se ob številnih okužbah zaposlenih srečujejo z velikimi težavami pri organizaciji delovnega procesa. Z okužbami številnih zaposlenih se srečujejo in po najboljših močeh spoprijemajo tudi v Domu starejših Bor v Črnem vrhu nad Idrijo. V domu v Renčah (Medic hotel – dom – institucionalno varstvo starejših in zdravstvena nega) je po besedah direktorja Dejana Trojerja Smrečnika aktivno okuženih še 17 stanovalcev in 4 zaposleni. Kar nekaj se jih je že lahko vrnilo na delo, tako da je situacija v domu stabilna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine