7 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Grozljivo, kaj si je privoščila na avtocesti!

Piše: C. R. 
Pred nedavnim je policija sporočila, da je umrla še ena udeleženka hude nesreče na ljubljanski vzhodni obvoznici. Nesreča se je v drugi polovici oktobra zgodila, ker je 86-letnik ustavil na avtocesti, nato pa polkrožno obrnil, nakar je strahovito počilo.
A takšnih primerov je v Sloveniji še več. V nedeljo pozno zvečer se je podobna vratolomna vožnja zgodila na dolenjski avtocesti. Policiste so namreč obvestili, da med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani vozi avtomobil po levi strani avtoceste, torej v napačno smer. Policija je takoj sprožila akcijo in avtomobil ustavila.
Ugotovili so, da je za volanom 47-letna voznica, ki se je peljala iz Obrežja proti Ljubljani, pri Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, pa je avtomobil obrnila in vozila proti Obrežju. Pri izvozu za Rako (Smednik) pa je znova vozilo obrnila in vozila v napačno smer nazaj do Dobruške vasi, kjer je na kraju cestnih del trčila v varovalno ograjo, kar pa je ni ustavilo, saj je nadaljevala z vožnjo v ljubljansko smer.
Kaj se je voznici pletlo po glavi, ni znano. Policija za zdaj ne poroča, ali je bila pod vplivom alkohola ali drog. Vsekakor pa bo sledil strog ukrep – navsezadnje gre za zelo nevarno početje.
Je pa jasno, da je takih dogodkov zadnje čase več tudi zaradi ukinjanja komaj ustanovljene avtocestne policije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine