24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Grozljivo dejanje blizu Novega mesta: mucku odrezali glavo

Piše: C. R. 

Policijska uprava Novo mesto sporoča, da so imeli policisti na Dolenjskem, Posavju in Beli krajini tudi ta konec tedna veliko dela. Poleg umora blizu Novega mesta so imeli opravka tudi z ostalimi kriminalnimi dejanji. 

Novomeški policisti so evidentirali kaznivo dejanje mučenja živali na Malem Slatniku. Tam so neznanci v petek čez dan petmesečnemu mačku z ostrim predmetom odrezali glavo. Lastnica je zvečer mucka našla na sosedovem dvorišču in dejanje prijavila policiji. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena kazen z zaporom do dveh let.

22-letnik iz Brežic je v petek zvečer policistom prijavil grožnje po telefonu. Grozil naj bi mu znanec. Policisti so napisali zapisnik in začeli o primeru zbirati obvestila. V soboto zvečer pa so taistemu 22-letniku policisti odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja nasilništva in groženj drugim osebam (ne gre za iste osebe, ki jih je ovadil v petek zvečer). Zaradi zbiranja obvestil o kaznivih dejanjih so ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Krški policisti so v Brestanici v nedeljo popoldne ustavili 44-letnika iz okolice Krškega, z njim pa je bil še 32-letni sopotnik iz istega naselja. V avtu so opazili električni podaljšek, za katerega se je izkazalo, da je bil dobre pol ure prej ukraden iz hiše na območju policijske postaje Šmarje pri Jelšah. V nadaljevanju so postopek z obema prevzeli policisti iz Šmarij pri Jelšah.

V zgodnjem ponedeljkovem jutru, nekaj po četrti uri, so na številko 113 klicali iz Presladola, na območju policijske postaje Krško, da so v hiši vlomilci. Posredovali so opis storilca in opis vozila. Operativno-komunikacijski center je o dogajanju obvestil policijske patrulje v Krškem in Sevnici. Nekaj pred peto uro so sevniški policisti ustavili 51-letnika iz okolice Brežic. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da je avto neregistriran in da je 51-letnik njihov znanec. Avtomobil so mu zasegli, prav tako vlomilsko orodje in nekaj predmetov, za katere ni mogel prepričljivo razložiti, od kod izhaja.  Zaradi suma storitve kaznivega dejanja vloma ga bodo kazensko ovadili.

V soboto zvečer so na Otočcu obravnavali dva vloma v osebni avtomobil. Nekaj po osmi uri je policiste klicala lastnica vozila, ki je imela avto parkiran med 18.00 in 19.00 uro pri gozdičku pri golf igrišču. Iz denarnice so ji vzeli nekaj več kot sto evrov denarja, na avtu pa naredili za okoli petsto evrov škode. Iz drugega avta so storilci vzeli baterijsko svetilko, ki so jo opazili v sredinski konzoli. Lastnika so oškodovali za deset evrov, a mu naredili za tristo evrov škode na avtu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine