7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Grozljivka na Hrvaškem: Slovenec svoji babici pomagal pri samomoru, popila je klorovodikovo kislino!

Na občinskem sodišču v Zagrebu se bo kmalu začelo sojenje 45-letnem Slovencu, ker naj bi babici pomagal pri samomoru. Moški, ki živi v Zagrebu, je babici na njeno zahtevo kupil klorovodikovo kislino, ko jo je nato zaužila in po dveh dneh umrla. Tožilstvo zahteva pogojno zaporno kazen za 45-letnika, ki naj bi tudi sam imel zdravstvene težave.

 

Tožilstvo bremeni 45-letnika, da je novembra 2017 na prošnjo svoje babice v trgovini kupil klorovodikovo kislino. Potem je kislino zmešal z neznano tekočino in babici povedal, kam jo je pospravil, čeprav je vedel, da babica namerava storiti samomor. Ta je naslednji dan zaužila strupeno tekočino. Kljub zdravniški pomoči je zaradi hudih poškodb notranjih organov umrla čez dva dni v bolnišnici.

Vnuk se ne počuti krivega

Vnuk je med preiskavo povedal, da se ne počuti krivega, ker ni bil doma, ko je babica zaužila strupeno tekočino. Potrdil je, da je od njega večkrat zahtevala, da ji kupi klorovodikovo kislino, da bi storila samomor, ker ne more prenesti izgube svojega sina. Vnuk je babičine zahteve večkrat zavrnil, a tudi ko je na koncu popustil, ni verjel, da bo babica uresničila svoje grožnje, se je branil 45-letnik, ki se je medtem odselil iz hiše, v kateri je živel z babico.

Potem ko je babica zaužila strup, so jo našli sorodniki, ki so poklicali reševalno vozilo. 45-letnik je nato sorodnikom povedal, da je kupil klorovodikovo kislino. Sorodniki so ga prijavili policiji.

Govorila, da se bo ubila

Med preiskavo so tudi vsi, ki so jih preiskovalci zaslišali, zatrdili, da je bila babica večkrat depresivna in da je govorila, da se bo ubila, a ji nihče ni verjel. Nekatere priče so tudi povedale, da ima vnuk omejene intelektualne sposobnosti in da ima zdravstvene težave, zaradi katerih jemlje zdravila, je danes poročal Večernji list. Kot dodaja časnik, so priče tudi povedale, da verjamejo 45-letniku, ko trdi, da je klorovodikovo kislino kupil, ker ga je babica k temu prisilila.

Po triletni preiskavi je tožilstvo obtožilo 45-letnika zaradi sodelovanja pri samomoru. Zahtevajo sedem mesecev zapora, pogojno eno leto ter plačilo stroškov sojenja in izvedencev. Za tovrstno kaznivo dejanje je na Hrvaškem sicer predvidena zaporna kazen do treh let.

Zadnje novice

Sorodne vsebine