17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

(GROZLJIVE FOTOGRAFIJE NESREČE) Kolesar (22) umrl pod avtomobilom pijanega voznika

Poročali smo, da se je včeraj nekaj pred 21. uro na glavni cesti pri Mengšu zgodila huda prometna nesreča. Pod kolesi pijanega voznika je umrl 22-letni kolesar.

PGD Mengeš je o nesreči poročal na družbenem omrežju Facebook: “Včeraj, 25. 4. 2018, smo bili ob 21.08 preko ReCO 112 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen tudi kolesar. Izvozili smo z GVC 16/25 in šestimi člani posadke. Kolesarju smo z ekipo bolničarjev takoj priskočili na pomoč, vendar mu zaradi hudih poškodb žal ni bilo več pomoči. Na kraju je bila tudi ekipa NMP Domžale, katere zdravnica je potrdila smrt kolesarja. Zavarovali smo kraj nezgode in policiji razsvetljevali območje dogodka. Ta je takoj začela s preiskovanjem in iskalno akcijo, saj je povzročitelj po trku odpeljal s kraja nezgode. Povzročitelja so našli v zelo kratkem času in ga pripeljali na kraj nezgode. Počakati je bilo potrebno tudi na dežurno preiskovalno sodnico s katero so temeljito pregledali in popisali kraj nezgode. Druga ekipa PGD Mengeš je z GVM 1 in tremi člani posadke usmerjala promet na cesti Moste – Mengeš čez Drnovo, saj je bila cesta popolnoma zaprta v obe smeri. Počistili smo cestišče in ga ob 01.00 ponovno odprli, ko smo zaključili z intervencijo.”

Po do zdaj zbranih informacijah in opravljenem pregledu kraja nesreče so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega vozila mitsubishi carisma vozil po glavni cesti iz smeri Mengša proti Mostam. Tam naj bi zaradi vožnje preblizu roba cestišča od zadaj trčil v kolesarja, ki je v isti smeri vozil pravilno ob desnem robu vozišča.

Povzročitelj nesreče je pobegnil s kraja nesreče, a so ga policisti kmalu izsledili. Alkotest je pokazal, da je bil voznik pijan. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.
Policisti tudi danes nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah nesreče, poroča PU Ljubljana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine