15.4 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

Grozil, da se bo razstrelil

Piše: C. R.

Včeraj okoli poldneva je na  območju  naselja  Kanal  (občina Kanal ob Soči) nek moški grozil, da se bo razstrelil z jeklenko.

Na kraj dogodka je prišlo več  policijskih patrulj in kriminalistov, ki so pod vodstvom
Policijske  postaje  Nova  Gorica  kraj  zavarovali  in izvedli druge nujne ukrepe, predvidene  za  takšne varnostne dogodke. Glede na resnost izrečenih  groženj  so  policisti na omenjenem območju zaradi zagotavljanja varnosti  ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več okoliških  prebivalcev. Pri evakuaciji občanov so policistom  pomoč nudili gasilci, nato pa so se jim v intervenciji pridružili tudi poklicni gasilci in reševalci. V omenjenem  dogodku  nihče  ob  občanov ni bil poškodovan, prav tako so bili prebivalci  glede  na  vse  ugotovljene  okoliščine  oz.  zaradi nevarnosti opozorjeni na samozaščitno ravnanje.

V  nadaljevanju   so  se  policistom in kriminalistom pridružili  tudi  policijski  pogajalci,  pripadniki specialne  enote  policije in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito.

V  večernih  urah  je  bila intervencija policije oz. pripadnikov specialne enote  policije   z  uporabo  prisilnih  sredstev  uspešno  zaključena. Pri prijetju je oseba utrpela manjšo telesno poškodbo, zato je bil z reševalnim vozilom  odpeljana  na  pregled  v  bolnišnico  v  Šempeter  pri  Gorici.  V nadaljevanju  je bil 45-letni moški predan v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem   Primorskem.   Policisti   bodo   o  vseh  ugotovljenih  dejstvih
obravnavanega   primera   s  pisnim  poročilom  obvestili  Okrožno  državno
tožilstvo v Novi Gorici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine