10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Groza in strah! Po avtocesti vijugal z nekaj manj kot tremi promili alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 160 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.

 

Okoli 23. ure so bili novomeški prometniki obveščeni o nevarnem ravnanju voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu vijugal po vseh pasovih in ogrožal preostale udeležence v prometu. Policisti so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je 58-letni voznik iz Ljubljane vozil močno pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligramov alkohola (2,77 g/kg). Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in poskrbeli za vozilo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trebanjski policisti so bili okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru gostinskega lokala v Trebnjem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avtomobil in ga poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Okoli 9.30 so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči v Štefanu pri Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni upošteval prometne signalizacije in je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Trebnjega pripeljal potniški vlak, na katerem je bilo dvajset potnikov. V trčenju se ni nihče poškodoval, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti med Boštanjem in Jelovcem. Sevniški policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Tržišča proti Boštanju. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal preko nasprotnega smernega vozišče in trčil v ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V Gorenjem Vrhpolju je dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 800 evrov škode.

Policisti PP Metlika so na Kolodvorski ulici v Metliki našli in zasegli avtomobil Ford fiesta italijanskih registrskih oznak. Med preverjanjem so namreč ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji, okoliščine pa še preiskujejo.

Ob 14.10 so bili policisti obveščeni o požaru v Sevnem. Požar so gasilci omejili in v večernih urah pogasili, na požarišču pa so zagotovili požarno stražo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov je obsežen požar zajel večji objekt, v katerem so se nahajali hladilnica, sušilnica in predelovalnica sadja in laboratorij za predelavo hrane. V požaru sta bila uničena tudi delovni stroj in kombinirano vozilo, ki sta bila parkirana ob objektu. Nihče ni bil poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda.

Po vzpostavitvi pogojev za varno delo so kriminalisti in kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto v sodelovanju s preiskovalci Nacionalnega forenzičnega laboratorija pričeli opravljati ogled   požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara in druge okoliščine. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine