11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Gornjeradgonski policisti so med hišno preiskavo naleteli na gojišče marihuane

Gornjeradgonski policisti so med hišno preiskavo zasegli drogo večjo količino droge.  Na podlagi odredbe sodišča so minuli ponedeljek policisti PP Gornja Radgona skupaj z vodnikom službenega psa opravili hišno preiskavo pri 31-letnem občanu iz območja UE Gornja Radgona.

Med preiskavo je bil v hiši najden posebej prirejen prostor za hidroponično gojenje rastlin v katerem je bilo najdenih in zaseženih 215 sadik rastlin zelene barve višine do 120 cm. V gospodarskem poslopju pa je bil najden manjši prirejen prostor s 5 sadikami rastlin zelene barve višine do 150 cm. Pri hišni preiskavi je bilo zaseženih tudi 25 petard kategorije II.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za zasežene petarde pa bo izdana odločba v hitrem postopku po Zakonu o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih.

Vir: Policijska uprava Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine