-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Gorenjski policisti zasegli drogo

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, sedem prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem ter eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili, v enem primeru pa so osebi na javnem kraju zasegli še manjšo količino prepovedane droge.

 

Gorenjski policisti so včeraj med manjšim številom prometnih nesreč obravnavali dve s sumom na lažje poškodbe udeležencev.

Dopoldan sta pri Spodnjem Brniku čelno trčila dva osebna avtomobila, razlog za popoldansko nesrečo v Srednji Beli pa je bil neupoštevanje pravil o prednosti. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe. Proti povzročiteljem policisti vodijo prekrškovne postopke.

Kranjski kriminalisti so včeraj dvakrat obravnavali poškodbe na osebnih avtomobilih in en vlom v stanovanjsko hišo. Na parkirnem prostoru Ulice Angelce Hlebce v Kranju je neznani storilec na osebnem avtomobilu Audi A3 poškodoval ključavnico volana, na Kališki ulici pa je bil tarča storilca osebni avtomobil VW polo. V stanovanjsko hišo pa je bilo opoldan vlomljeno na Žerjavki. Storilec je v objekt vstopil z naviranjem vrat, pregledal objekt in odtujil manjši znesek denarja.

Včeraj zvečer je na območju Bohinja pod Planino Konjščica zagorel počitniški objekt. Gre za požar v manjšem obsegu, ki so ga že sami pogasili prisotni na kraju. Domnevno je zagorelo med kurjenjem v peči. Šest oseb je bilo oskrbljenih zaradi vdihavanja dima. Policisti o požaru še vodijo postopek, v ogledu pa niso ugotovili, da bil ogenj podtaknjen. Z ugotovitvami bodo seznanili pristojno državno tožilstvo.

Policisti zbirajo predloge za ureditev šolskih poti za novo šolsko leto. Čeprav se je šolsko leto šele zaključilo, so gorenjski policisti že začeli z zbiranjem podatkov o stanju šolskih poti, da bi še pred koncem počitnic gorenjskim otrokom zagotovili varen in prijeten začetek novega šolskega leta. Z aktivnostmi so nekoliko pohiteli, podatke pa zbirajo v širšem obsegu kot običajno. Tokrat računajo tudi na pomoč občanov in staršev.

Podatke o stanju šolskih poti gorenjski policisti zbirajo preko svoje facebook strani @policijaKR, čim več pa jih želijo zbrati do konca julija, da bi bilo potem še dovolj časa za obveščanje pristojnih in dejansko ureditev stvari.

Do konca julija bodo policisti tako zbirali podatke o odsekih, krajih in mestih na šolskih poteh na območju Gorenjske, ki lahko ogrozijo varnost otrok ali se ljudem zdijo nevarni oziroma bi jih bilo treba do začetka šole dodatno urediti, popraviti, spremeniti.

Na svoji facebook strani vabijo vse, da objavijo svoje fotografije ali video s predlogi kje točno in kaj je treba na šolski poti urediti.

Zbrane informacije bodo posredovali pristojnim, da bi bilo naslednje šolsko leto za otroke še bolj varno.

V obdobju september 2017 – julij 2018 sta bila v prometnih nesrečah udeležena 2 otroka do 7 let starosti, v starostni skupini od 7-14 let pa je bilo v nesrečah udeleženih 17 otrok. Udeleženi otroci so bili večinoma lahko telesno poškodovani. Otroci so bili v nesrečah največkrat udeleženi kot kolesarji in zelo redko kot povzročitelji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine