21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Gorenjski policisti včeraj obravnavali tatvino in vlom

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva primera kaznivih dejanj, ki bi se ju dalo preprečiti. Opoldan je bila občanki v prodajalni v Radovljici iz nakupovalnega vozička odtujena torbica s stvarmi, v Zaki na Bledu pa je neznani storilec včeraj med 20. in 20.40 uro z razbitjem stekla vlomil v kombi in odtujil fotografsko opremo.

V primeru tatvine je lastnica ostala brez stvari v vrednosti nekaj sto evrov, pri vlomu pa je prišlo do oškodovanja v vrednosti nekaj tisoč eurov.

Izvajanje osnovnih samozaščitnih ukrepov taka dejanja lahko prepreči. Vrednih stvari se ne daje v voziček in se jih ne pušča brez nadzora, v vozilih pa tudi ni varno puščati predmetov, ki bi bili lahko zanimivi za tatove. Fotografska oprema, nahrbtniki, torbice, denarnice, telefoni itd. so take stvari in jih ne puščajte brez nadzora, v vozičkih, vozilih ali drugih mestih, ki so dosegljivi storilcem. Tem namreč obljudeni javni kraji in zaklenjena vozila niso nobena ovira, vanj pa vlomijo v zgolj nekaj sekundah oziroma tako hitro, da okolica vloma večinoma sploh ne zazna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine