9.1 C
Ljubljana
sreda, 3 marca, 2021

Gorenjski policisti včeraj obravnavali tatvino in vlom

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva primera kaznivih dejanj, ki bi se ju dalo preprečiti. Opoldan je bila občanki v prodajalni v Radovljici iz nakupovalnega vozička odtujena torbica s stvarmi, v Zaki na Bledu pa je neznani storilec včeraj med 20. in 20.40 uro z razbitjem stekla vlomil v kombi in odtujil fotografsko opremo.

V primeru tatvine je lastnica ostala brez stvari v vrednosti nekaj sto evrov, pri vlomu pa je prišlo do oškodovanja v vrednosti nekaj tisoč eurov.

Izvajanje osnovnih samozaščitnih ukrepov taka dejanja lahko prepreči. Vrednih stvari se ne daje v voziček in se jih ne pušča brez nadzora, v vozilih pa tudi ni varno puščati predmetov, ki bi bili lahko zanimivi za tatove. Fotografska oprema, nahrbtniki, torbice, denarnice, telefoni itd. so take stvari in jih ne puščajte brez nadzora, v vozičkih, vozilih ali drugih mestih, ki so dosegljivi storilcem. Tem namreč obljudeni javni kraji in zaklenjena vozila niso nobena ovira, vanj pa vlomijo v zgolj nekaj sekundah oziroma tako hitro, da okolica vloma večinoma sploh ne zazna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine