-1.4 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Gorenjski policisti opažajo slabšanje varnostnih razmer na cestah

 
 
C. R. 
 
Da imamo sedaj “svobodo”, se pozna tudi na cestah, kjer se število prometnih nesreč povečuje, kar opažajo tudi policisti. 
 
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč s  telesnimi  poškodbami. V Kranju sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila dva  voznika.  V še dveh nesrečah v Kranju pa sta bila udeležena kolesar in kolesarka. Kolesar je padel sam. Bil je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). V kolesarko  pa  je  zaradi  izsiljevanja  prednosti trčila voznica z osebnim avtomobilom. Radovljiški policisti so obravnavali padec motorista. Vozil je z  neprilagojeno  hitrostjo. Padel je v ovinku. Na Belci pa je voznik kljub izogibanju divjadi trčil vanjo in se v nesreči lažje poškodoval.
Prometnovarnostne  razmere  ostajajo  slabe.  Letos  so gorenjski policisti obravnavali  že  skoraj  15%  več prometnih nesreč kot lani. V skoraj tisoč nesrečah je umrlo 12 udeležencev (lani 7), 49 je bilo huje, še 227 pa lažje poškodovanih.   Najbolj   kritični   dejavniki  so  neprilagojena  hitrost, nepravilna  stran  oziroma  smer vožnje, izsiljevanja prednosti ter alkohol (603  pozitivni)  in  prepovedane droge (67 primerov). Med prekrški pa tudi neuporaba  varnostnega  pasu  in  uporaba  telefonov med vožnjo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine