19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Gorenjski policisti našli in oglobili lastnika pomivalnega stroja z avtoceste

Gorenjski prometni policisti so izsledili lastnika pomivalnega stroja, ki so ga v četrtek zvečer našli na avtocesti blizu Naklega. Proti vozniku policisti vodijo prekrškovni postopek zaradi nepravilno naloženega tovora, kar se kaznuje z globo v višini 120 evrov.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so prometni policisti lastnika pomivalnega stroja izsledili z lastnim zbiranjem obvestil, čeprav so ga pred tem pozvali, naj se z dokazili o lastništvu sam oglasi na postaji prometne policije v Kranju.

Voznik je neustrezno pritrjen pomivalni stroj prevažal na lahkem priklopniku oziroma prikolici, s katere je padel na avtocesto. Pomivalni stroj so z vozišča odstranili uslužbenci Družbe za avtoceste v RS. Kot opozarjajo policisti, pa gre za zelo resno stvar in zelo nevarno oviro, saj bi v stroj, ki ga vozniki na cesti ne pričakujejo, lahko kdo trčil.

Policisti izpostavljajo, da morajo biti tovor in naprave, ki so namenjene prevozu v vozilu ali na njem, ustrezno pritrjene oziroma pokrite, in sicer tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence cestnega prometa, ne povzročajo škode na cesti in objektih, ne onesnažujejo okolja, ne zmanjšujejo stabilnosti vozila, ne povzročajo več hrupa, kot je dovoljeno, ne zmanjšujejo preglednosti vozniku ter se ne razsipajo ali padajo z vozila.

Zadnje novice

Sorodne vsebine