5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Gorenjski policisti čez vikend zaznali več hujših kršitev cestno prometnih predpisov na gorenjski avtocesti

Piše: C. R.

Gorenjski prometniki so v soboto in nedeljo, 28. in 29. 10. 2023, na gorenjski avtocesti izvajali poostren nadzor nad spoštovanjem najvišje dovoljene hitrosti in ustrezne varnostne razdalje voznikov motornih vozil.  V soboto so ugotovili 34 kršitev voznikov. Od tega jih je 32 prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost, dva pa sta vozila na prekratki varnostni razdalji. Za vse kršitelje policisti vodijo prekrškovni postopek.

Izstopal je voznik rdečega mercedesa, ki je vozil v smeri Ljubljane in v bližini Voklega vozil s hitrostjo 209 km/h. Omejitev na avtocesti pa je 130 km/h (fotografija v prilogi). Globa za tako prekoračitev je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

V nedeljo je bilo ugotovljenih kršitev še več in sicer 89. Od tega je 70 voznikov prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost, 17 voznikov pa je vozilo na prekratki varnostni razdalji. En voznik je bil pozitiven na prepovedane droge po odrejenem hitrem testu. Strokovni pregled pa je odklonil. Policisti so ugotovili še prekršek voznika (odgovornost starša), ki je v avtomobilu na sopotnikovem sedežu prevažal otroka, ki ni bil ustrezno privezan z zadrževalnim sistemom. Za vse kršitelje policisti vodijo prekrškovni postopek.Ta dan je izstopal voznik belega audija, ki je vozil v smeri Karavank in v bližini izvoza Kranj zahod vozil s hitrostjo 184 km/h. Hitrosti ni zmanjševal, temveč jo je v bližini izvoza Naklo še povečal na 185 km/h. Omejitev hitrosti v obeh primerih je 130 km/h. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek (fotografiji v prilogi).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine