16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Gorenjska avtocesta spet odprta za promet

Policijska uprava je sporočila, da je Gorenjska avtocesta spet odprta za ves promet.

Posledice prometne nesreče so odstranjene.

Policija je izdala naslednjo končno informacijo glede te prometne nesreče:

Danes  ponoči  ob  00.45  uri  sta  na gorenjski avtocesti v smeri Karavank  trčili  dve  tovorni  vozili in avtobus s potniki. Vsi udeleženci so tujci. Gre  za dve prometni nesreči, zaradi katerih je zjutraj v smeri Karavank in Ljubljane   nastal   več-kilometrski  zastoj.  Posledice  nesreče  so  bile odstranjene  ob  9.  uri dopoldan. En voznik je utrpel lažje poškodbe in je bil  po  nesreči  s  kraja  odpeljan  v  zdravstveno  ustanovo. Na kraju so intervenirali gasilci, nujna medicinska pomoč, DARS in policija.

V  ogledu  so policisti ugotovili, da je prvo nesrečo s tovornim vozilom in pripetim   polpriklopnikom   povzročil   državljan   BiH,   ki   je  zaradi neprilagojene  hitrosti  po  trčenju  v  odbojno  ograjo  prečno  obstal na avtocesti.  Za  njim  sta  na mestu nesreče po krajšem času trčila še drugo tovorno  vozilo  in  avtobus.  Hrvaški  voznik  tovornega vozila je trčil v polpriklopnik  prvega  tovornega  vozila,  voznik  avtobusa,  tudi  hrvaški državljan,  pa  vanj.  Oba  sta  prebila varovalno ograjo in z delom vozila obstala na prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Ljubljani. Glede  na  ugotovitve  prometni nesreči policisti obravnavajo kot prekršek, zanj pa sta obravnavana oba voznika tovornih vozil.

V  tovornih  vozilih  sta  bila  samo voznika. Lažje je poškodovan voznik v drugem tovornem vozilu. V avtobusu pa je bilo 30 oseb, od tega 28 potnikov. Poškodovan ni bil nihče, so bili pa s kraja z drugim avtobusom organizirano prepeljani  v  prostore  PGD Šenčur, kjer so počakali na nadomestni prevoz. Prostore za potnike avtobusa je zagotovila Civilna zaščita občine Šenčur.

Gasilski  del  intervencije  so  izvedli  gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj  in  Gasilske  Brigade  Ljubljana,  reševalni  del  pa  NMP  Kranj in Ljubljana.  Zaradi  obsežnosti  nesreče in številčnosti udeležencev je bila izvedena  triaža,  preverjeno  je  bilo  stanje udeležencev in zagotovljena oskrba  enega  ponesrečenca.  Potniki  so  bili  z  avtobusa  evakuirani  s tehničnim  posegom.  Gasilci so na kraju sanirali še razlite večje količine goriva  po  vozišču in razsvetlili kraj nesreče. Ena ekipa nujne medicinske
pomoči  je  ponesrečenega  voznika  odpeljala v zdravstveno ustanovo, druga ekipa je zaradi številnih udeležencev ostala na kraju prometne nesreče.

Preizkus  alkoholiziranosti  pri  vseh treh voznikih je bil negativen (0,00 mg/l).

Zaradi  nesreče  je  bila  avtocesta  v  smeri Karavank med 00.45 in 9. uro zaprta,  promet  v  drugi  smeri pa je bil ves ta čas močno oviran. V smeri Ljubljane  in  Karavank nastal več-kilometrski zastoj. V smeri Ljubljane ga je  dodatno  podaljšala  še  manjša prometna nesreča ob 7.15 zaradi trčenja dveh vozil v koloni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine