-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Gore: Na Matajurju iskalna akcija pogrešane osebe

C. R.

Kakor poroča portal MMC so v četrtek okoli 18. ure  gorski reševalci v bližini naselja Zgornji otok v občini Radovljica pomagali pri transportu mrtve osebe. Na Matajurju je medtem na obeh straneh meje stekla iskalna akcija pogrešanega človeka, ki pa še ni obrodila sadov.

Radovljiška gorska reševalna služba je skupaj z reševalci nujne medicinske pomoči in kranjskimi policisti v četrtek zvečer truplo prenesla iz težko dostopnega kraja, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Gorski reševalci so v četrtek posredovali tudi drugje. Okoli 16. ure si je pri sestopu z Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora pohodnica zlomila gleženj. Kranjskogorski reševalci so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske, ki je ponesrečenko prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Zvečer, nekaj pred 22. uro, sta se pod Stenarskimi vratci v občini Mojstrana zaplezala in s poti zašla dva planinca. Posredovali so gorski reševalci Gorsko reševalne službe Mojstrana. Izgubljena so našli nepoškodovana in ju pospremili v dolino.

V kobariški občini na slovenski strani Matajurja pa so tolminski gorski reševalci v četrtek ob 10.40 začeli iskalno akcijo pogrešane osebe. Pregledali so dele terena z vrha Matajurja proti vasi Robič. Italijanski gorski reševalci so pregledali teren na italijanskem delu gore, a pogrešanega še niso našli, je še razvidno iz dnevnega poroča Uprave RS za zaščito in reševanje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine