18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Goljufija pri nakupu cigaret

Piše: C. R.
Na Avšičevi ulici in v Žabji vasi so policisti obravnavali 24-letnico, ki je hodila po trgovinah in odnesla nekaj izdelkov brez plačila. Najprej so policiste klicali ob pol dvanajstih, da je varnostnik opazil osebo, ki je iz polic dajala artikle v potovalko – očitno z namenom, da jih odnese brez plačila. Nadaljevanje je preprečil varnostnik in nato policisti. Kmalu zatem pa so izvedeli, da se je podobno zgodilo še v drugi trgovini, kjer je nabrala za dvaindvajset evrov artiklov, ki jih je nesla mimo blagajne brez plačila. Na blagajni je plačala le en izdelek, ostala pa si prilastila. 24-letnico bodo kazensko ovadili.

Pred trgovskim centrom v Brežicah so neznanci odtujili dvajset metrov električnega vodnika, ki je bil napeljan iz objekta do zabojnika za gostinsko dejavnost, ki je nameščen pred centrom.

V naselju Kot pri Semiču so policisti opravili ogleda kraja vloma v vikend, storilci so preko noči na silo vstopili v prostor in odnesli nekaj denarja, ki so ga našli po predalih. Skupaj so lastniku naredili za okoli dvesto evrov škode.Na parkirišču pod brežiško tržnico so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila v katerega je neznanec ponoči vrgel steklenico in razbil vetrobransko steklo. Lastnik je prijavil tudi poškodovana prednja vreta. Skupaj naj bi mu naredili za okoli šeststo evrov škode.Na Topliški cesti so policisti obravnavali nevsakdanjo goljufijo. Storilec je na bencinskem servisu kupil cigarete in jih plačal z bankovcem za dvajset evrov. Pri vračilu denarja pa se je začel prerekati s prodajalcem – študentom, da je plačal z bankovcem za petdeset evrov… in ga na koncu tudi prepričal. Tako mu je slednji vrnil več denarja, kot ga je storilec dal za plačilo. Storilca še iščejo.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine