7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Goljufi na delu – tokrat upokojenki prodali »cesarjeva nova oblačila«, nekakšen »zdravilni pas«

Neznana  ženska  je včeraj na Šorlijevi ulici v Kranju starejšo občanko na domu  prepričala, da je od nje kupila »zdravilni  pas«.

 

Ugotovljeno  je bilo, da gre za običajen masažni pas, ki je vreden bistveno manj  od plačanega zneska. Prijavljena goljufija je bila izvršena okoli 11. ure  dopoldan. Goljufiva  akviziterka je ženska, stara med 30 in 40 let, z rjavimi  lasmi in močnejšo postavo. Oblečena je bila v temno bundo in temne čevlje. Govorila je s hrvaškim naglasom.

Občane  pozivamo,  naj  v  stanovanja  in hiše ne spuščajo ljudi, ki jih ne poznajo.  Če  jim ti kaj ponujajo, naj se z njimi na hitro pogovorijo zunaj stanovanja, ti naj jim pustijo ponudbo, da jo lahko v miru preverijo. To je bistveno  bolj varno kot takojšen »poceni« nakup, ker se velikokrat izkaže, da  predmet  ni  vreden  toliko,  za  kolikor se prodaja. Storilci kaznivih dejanj  znajo biti zelo prepričljivi in običajno ob nakupu izdelka ponudijo tudi  darilo.  V  konkretnem  primeru je bilo darilo poceni spodnje perilo. Prav  tako naj bodo občani takrat zelo pozorni na okolico, ker je storilcev lahko  več.  Vsakič  jih  imajo  pravico  tudi  odsloviti. Ker so žrtve teh goljufov  in drznih tatov največkrat starejše osebe, apeliramo na mlade, da s taktiko storilcev in opozorilom seznanijo svoje starše in stare starše.

Zadnje novice

Sorodne vsebine