5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Goljufali in kradli tudi v Medvodah

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 59 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali preprečitev uradnega dejanja, drzni tatvini, 8 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in eno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem CPP so policisti zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Včeraj okoli 15. ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini v trgovini v Medvodah, ki sta jo izvršila za zdaj neznana moški in ženska. Policisti so ugotovili, da sta neznanca pri nakupu artikla zavedla prodajalko s tem, da sta po plačilu z bankovcem za 200 evrov, kupljene artikle vrnila in zahtevala denar nazaj, pri tem pa prodajalko okradla za 100 evrov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Včeraj okoli 11. ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Lukovica. Policisti so ugotovili, da sta oškodovanca (drž. Češke) prespala v svojem vozilu, ki je bil odklenjen. Slednje je izkoristil neznani storilec in medtem odtujil torbico z dokumenti in denarjem.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 5 vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. Neznanci so vlomili v hišo in gostinski lokal, od koder pa niso ničesar odtujili. Prav tako so vlomili v tri vozila, od koder so odtujili osebne predmete.

Včeraj okoli 16.30 se je v križišču Krovske in Korenčane ulice v Ljubljani pripetila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Slednji je zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v kolesarja, ki je pripeljal iz njegove leve strani po Korenčanov ulici. Kolesar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti PU Ljubljana so včeraj sredi dopoldneva v okolici Ljubljane izsledili vozilo Renault Twingo, ki je bilo prijavljeno kot ukradeno. V vozilu sta bili dve osebi. Ko sta policista začela s postopkom je voznik naglo speljal direktno proti enemu od policistov. Ta policist je zato, da bi zavaroval svoje življenje ustrelil proti prednjemu delu vozila (pnevmatiki) in potem še odskočil vstran, napadalec pa je s potnikom v ukradenem vozilu s kraja pobegnil. Policista sta oba osumljenca prijela blizu kraja napada. Obema je bila odvzeta prostost, eden od njiju je ostal v 48-urnem pridržanju in bo priveden k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Kriminalisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi za katerega je predpisana kazen do 5 let zapora. Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za več premoženjskih kaznivih dejanj, za pridržanega osumljenca pa je bil v času napada veljaven tudi ukrep prijetja s privedbo.

Uporabo strelnega orožja bo preverila ustanovljena komisija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine