22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Gojitelje marihuane zalotili tako na Primorskem kot na Kočevskem

Kozinski policisti so novembra zaznali, da bi lahko na območju občine Hrpelje – Kozina nekdo gojil prepovedano drogo konopljo. Z intenzivnim zbiranjem informacij so zbrali dovolj dokazov za pridobitev odredbe za hišno preiskavo.

 

Policisti PP Kozina so tako 10. 1. 2020 na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo v enem od naselij občine Hrpelje – Kozina in pri tem zasegli približno 2 kilograma prepovedane droge konoplja. Prepovedano drogo so našli na podstrešju objekta, poleg tega pa še več delov že razstavljenega prostora za hidroponično gojenje konoplje.

55-letni osumljenec je bi 11. 1. 2020 zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1b) s kazenskoovadbo priveden na Okrožno sodišče v Kopru. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zanj odredil hišni pripor.

Včeraj so policisti Policijske postaje Kočevje pri 31-letnemu osumljencu pri kontroli prometa v vozilu našli in zasegli okoli 50 gramov snovi za katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja-rastlina. V nadaljevanju je bila pri osumljencu opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zasežene še okoli 350 gramov zeleno rjavo posušene rastline, precizna tehtnica, vakumirni stroj in 26 kom. pirotehničnih sredstev. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami in prekrška po zakonu o eksplozivih in pirotehničnih   izdelkih. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke.

Zadnje novice

Sorodne vsebine