17 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Gasilci so ta konec tedna krepko garali – cel kup požarov, med njimi tudi podtaknjeni!

Policisti so bili včeraj ob 23.57 uri obveščeni o požaru ostrešja večje stanovanjske hiše v Murskih Črncih v občini Tišina. Požar so malo po drugi uri zjutraj pogasili gasilci, ostala je požarna straža. V požaru ni bil nihče poškodovan.

 

Sporočili pa so tudi vzrok požara prejšnjo nedeljo na avtocesti pri Vučji vasi, ko je med vožnjo prišlo do požara na tovornem vozilu tujih registrskih oznak. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo zaradi blokiranja desnega sprednjega kolesa tovornega vozila, zaradi česar se je vnela desna stran vozila. Požar se je nato razširil na celotni del tovornega vozila in polpriklopnik. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 30 tisoč evrov škode.

Danes okoli četrte ure zjutraj je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru v  podjetju v Domžalah, kjer je zagorel starejši delovni stroj. Na kraju so posredovali  gasilci,  ki  so  požar  pogasili.  V  dogodku  ni  bil  nihče poškodovan. Požar se ni razširil in je nastala škoda le na delovnem stroju. Po  prvih zbranih obvestilih požar ni posledica kaznivega dejanja, ampak je šlo za tehnično napako na stroju. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V petek zvečer je zagorelo v delavnici v kraju Zagorica pri Velikem Gabru. Požar so omejili in pogasili gasilci, pri tem je pomagal tudi lastnik, ki je prvi opazil požar. Pri tem se je lažje poškodoval. Zaradi velike vročine so lahko ogled opravili šele naslednji dan, gasilci pa so do takrat organizirali požarno stražo. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena. Sumijo, da je zagorelo v bližini peči na odpadna olja, kjer so bile v bližini vnetljive snovi. V požaru je zgorela delavnica, terensko vozilo in predprostor, poškodovano je tudi ostrešje. Po prvih ocenah naj bi bilo škode kar za 50.000 evrov.

Novomeški gasilci so v petek zvečer v Šmihelu pogasili zabojnik za smeti, ki verjetno ni zagorel sam od sebe. Za storilci še poizvedujejo. V požaru ni bilo ogroženo še drugo premoženje. Ni izključeno, da je do požara prišlo tudi zaradi odvržene petarde, saj se v teh dneh tovrstni pirotehnični izdelki pogosto znajdejo v smetnjakih – seveda prižgani.

V nedeljo zjutraj je prišlo do dimniškega požara v Dobravici. Na kraj so odšli šentjernejski policisti in gasilci. Slednji so vnetje dimniških saj strokovno pogasili in tako preprečili dodatno škodo na premoženju.

Zadnje novice

Sorodne vsebine