11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Gasilci gasijo požar na Miklošicevi ulici v Ljubljani!

Policijska uprava Ljubljana je bila okrog 8.45 obveščena o požaru na Miklošičevi cesti v Ljubljani. Zaradi intervencije gasilcev je Miklošičeva zaprta med Dalmatinovo in Nazorjevo ulico.

Takole se je kadilo.

Okoli devete ure je zagorelo v mansardnem delu ljubljanskega Grand hotela Union, ki se nahaja v ožjem središču mesta. Požar, ki je zaradi višine objekta zelo zahteven, gasi 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili, je v izjavi medijem pojasnil vodja intervencije Jure Dolinar. Ta ocenjuje, da bo gašenje trajalo še nekaj ur.

Zagorelo je v mansardi lesenega objekta. Najprej je zagorel del ostrešja, les in izolacija ter se hitro razširil do vrha stavbe, je pojasnil vodja intervencije. Zakaj je požar izbruhnil, v tem trenutku še ne vedo.

Gašenje požara je zahtevno, saj je streha objekta gladka, poleg tega je objekt visok več kot 22 metrov, tako da gašenje z gasilsko lestvijo ni možno. Gasilske ekipe tako požar gasijo odznotraj ter s pomočjo vrvne tehnike, je pojasnil.

Zaradi zahtevnosti intervencije in ocene, da bo gašenje trajalo še nekaj ur, so na Gasilski brigadi Ljubljana že vpoklicali tudi naslednjo gasilsko izmeno, za pomoč so zaprosili tudi gasilce iz prostovoljnih društev. Ekipe, ki gasijo požar, menjujejo na pol ure do eno uro, je razmere še opisal Dolinar.

Ta del hotela je trenutno izpraznjen. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so po prvih podatkih evakuirali okoli 100 oseb, nihče od njih pa ni bil poškodovan. Prav tako trenutno ni nevarnosti za druge objekte.

Zadnje novice

Sorodne vsebine