18 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

Francoz se je naredil »Francoza«, za nagrado dobil hlajenje na policijski postaji

Piše: C.R.

Če imate veljavno vozniško dovoljenje in vozite avtomobil (ali motorno kolo ali karkoli pač že), imejte dovoljenje pri sebi. Pozabljivost vas namreč lahko ogromno stane, policisti namreč do tistih, ki s seboj nimajo vozniške, niso prav nič milostni. V takem primeru skoraj vedno sledi zaseg vozila in obdolžilni predlog, s tem pa tudi visoka kazen. Še bolj to velja za tiste, ki gredo na cesto z neveljavnim vozniškim dovoljenjem ali pa jim je bil pred tem izrečen ukrep prepovedi vožnje. Ne bo pomagalo, tudi če se naredite Francoza, češ da ste vozniško pozabili doma.

V  Luciji pri Portorožu so danes ob enih ponoči  zasegli osebni avto 22-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob  4.  uri  so,  prav  tako  v Luciji, odredili preizkus alkoholiziranosti vozniku  osebnega  avtomobila. No, temu se ni bilo treba narediti »Francoza«, saj je to tudi v resnici bil, šlo je za 29-letnega državljana Francije. Slednji je očitno menil, da mu na Balkanu ne bo nihče težil s policijsko kontrolo in spoštovanjem zakonov, zato je po prekrokani noči sedel za volan in se nonšalantno odpeljal. Vendar se je uštel, saj so ga možje postave pri tem zalotili in mu ponudili alkotest, ki je pokazal krepko čez promil. Verjetno pa se je do policistov tudi grdo obnašal, saj so ga slednji prisilno pridržali in ga odpeljali na hlajenje na policijsko postajo v klimatizirano celico. Njegovo izzivanje usode pa ga bo precej stalo, saj ga čaka neprijeten razgovor s sodnikom in tudi večno slovo od naše domovine.

Sicer pa so možje v modrem tudi danes zjutraj zasegli dva avtomobila, enega v Postojni in drugega v Ilirski Bistrici. Oba voznika namreč nista imela veljavnega vozniškega dovoljenja in sta se morala domov vrniti peš. Tudi ta dva čaka nič kaj prijetno srečanje s sodnikom.

Sorodne vsebine