11 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(FOTOGALERIJA) Pozor, led pada s tovornjakov! Poglejte, kaj se je zgodilo z voznikom, ki je dobil ledeno ploščo v vetrobransko steklo!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v kateri je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

 

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje in sprožitve signalno varnostne naprave.

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči, ki sta nastali zaradi padca ledu s tovornih vozil. Prva se je zgodila nekaj pred deveto uro dopoldne. Na avtocesti je iz smeri Obrežja proti Novem mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozilo pred njim in poškodoval steklo. Okoli 13.30 pa so sevniški policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti med Tržiščem in Mokronogom. Ugotovili so, da sta bili v nesreči udeleženi dve tovorni vozili. V ovinku je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi. Povzročitelju nesreče so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznike motornih vozil opozarjamo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo, poškoduje voznik. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča v Dolenjih Laknicah, kjer je 43-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Blanci okoli 13. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Ford fokus. Med postopkom so ugotovili, da 62-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,01 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 9. 1. so sevniški policisti v Tržišču ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,08 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med 7. 1. in 8. 1. je v Novem mestu nekdo vlomil v lesen objekt in odtujil agregat, akumulator in samokolnico. Lastnika je oškodoval za 700 evrov. Na Mirni je nekdo med 17.30 in 18.30 nekdo izkoristil odsotnost zaposlenih in vlomil v poslovne prostore. Odtujil je blagajno z denarjem in povzročil za okoli 2200 evrov škode.

Kakšno škodo lahko povzroči led, ki leti s tovornjaka, si oglejte na spodnjih fotografijah!

Zadnje novice

Sorodne vsebine