14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

(FOTOGALERIJA) Poglejte, kako so policisti konjeniki v Izoli nadzirali spoštovanje prometnih in drugih predpisov

“Policiste – konjenike večkrat povabimo v skupne nadzore tudi na območje Policijske uprave Koper. Z nami sodelujejo predvsem pri nadzoru državne meje, kar nekajkrat pa smo jih v preteklih letih povabili tudi na Obalo, kjer z lokalnimi policisti opravljajo predvsem preventivne nadzore,” poročajo iz policijske uprave Koper.

 

Kot so zapisali, so ob vsakem obisku  poželi veliko zanimanja in navdušenja med domačini, zanimivi pa so bili tudi turistom. “Trenutno imamo zaradi korona virusa sicer posebne pogoje gibanja, pa vendar predvidevamo, da bo v toplejših mesecih več kršitev različne zakonodaje. Zato smo tudi tokrat povabili policiste konjenike, da se nam pridružijo pri preventivnem opozarjanju na spoštovanje zakonodaje. Danes so bili v Izoli. Na Policijski postaji Izola v maju pričakujemo, da se lahko povečala število različnih kršitev zakonodaje. Glede na prejeta obvestila občanov in dosedanje operativne ugotovitve v zadnjih tednih poostreno nadziramo mestno jedro Izole in druge lokacije, predvsem v smislu ugotavljanja prekrškov po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog, pa tudi kršitve vladnega odloka o omejevanju gibanja.”

“Policisti poostreno nadzirajo tudi prekrške s področja varnosti cestnega prometa, saj ugotavljamo, da se na obalni cesti med Izolo in Koprom pojavljajo kršitelji z mopedi, ki presegajo dovoljeno hitrost 25 km/h, in s tem ogrožajo tako druge udeležence v prometu, kot tudi sami sebe. Policista konjenika sta se s svojima prelepima lipicancema po imenu Maestoso Slavina in Pluto Famosa sprehodila najprej po obalni cesti, kjer sta opozarjala na pravilno vožnjo kolesarjev. Zatem pa sta se sprehodila s konjema po celi Izoli, preko mestnega jedra, pa vse do Simonovega zaliva. Otroci, pa tudi odrasli, so bili nad zanimivim obiskom na plaži navdušeni. Ker je cilj pojave konjenikov na Obali predvsem preventivne narave, so lahko otroci lipicance tudi pobožali in se z njimi fotografirali. V preteklosti se je že izkazalo, da je bila prisotnost konjenice na Obali učinkovita v preventivnem smislu, pa tudi lokalna skupnost je tovrstno obliko dela zelo pozitivno sprejela. Na podlagi tega smo se odločili, da s takšnim sodelovanjem nadaljujemo. V Izoli bodo konjeniki ponovno že naslednjo nedeljo,” so še zapisali.

Spodaj si lahko ogledate FOTOGALERIJO. 

…………….

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine