4 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

(FOTOGALERIJA) Nekateri kar mimo kontrolnih točk, hrvaški tovornjakar s preobremenjenim tovornjakom pa naivno pričakoval, da policisti ne spreminjajo lokacije kontrolnih točk

Veliko voznikov ne upošteva spremenljive prometne signalizacije na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest.

V sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov (https://rb.gy/hxpdzj) so policisti včeraj med 7. in 14. uro na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje izvedli poostren nadzor. V poostrenem nadzoru smo sodelovali s FURS, DARS, Inšpektoratom RS za infrastrukturo, Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil.

V času nadzora so kontrolirali 79 tovornih vozil in dva avtobusa in ugotovili 14 kršitev. Ob tem izpostavljajo  hrvaškega voznika tovornega vozila za prevoz vozil, ki je v jutranjem  času na  tovornem delu vozila prevažal drugo vozilo. Ker je bil zaradi tega preobremenjen so mu policisti izrekli globo.

Isti  voznik  je  po  poldnevu z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri  avtoceste,  ponovno  prevažal  neko  drugo vozilo in bil zaradi tega ponovno  preobremenjen.  Tudi  tokrat  so  ga  oglobili. Kot kaže je voznik lahkoverno   pričakoval,   da  policisti  ne  spreminjamo  kontrolnih  točk izvajanja poostrenega nadzora.

“Posebej  pa  opozarjamo  vse  udeležence  cestnega prometa, da so na hitrih cestah  in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na  portalih,  nameščenih  nad  voziščem  avtoceste.  Ob  izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje  in  vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno  točko.  Ob nadzorih pa policisti opažamo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo. V  včerajšnjem  poostrenem  nadzoru na avtocesti A4 smo policisti ugotovili kar  25  kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih.
Vsem voznikom smo izrekli predpisano globo 160 evrov,” so zapisali v sporočilu za javnost PU Maribor.

Informacije o spremenljivi prometno informativni signalizaciji na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest so dostopne na spletni povezavi https://rb.gy/vkszfk.

Fotografije s kraja dogodka si lahko ogledate spodaj v FOTOGALERIJI.

Zadnje novice

Sorodne vsebine