9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

(FOTO) Znane podrobnosti tragične nesreče mladega duhovnika – zaletel se je v zadnji del tovornjaka

Poročali smo že, da je zaradi posledic prometne nesreče na Madžarskem umrl 35-letni slovenski salezijanski duhovnik Matild Josip Domić (več TUKAJ).

 

Prvotno je madžarska policija poročala o nesreči na počivališču in o trčenju v delovni stroj. Najnovejše informacije pa kažejo, da se je nesreča zgodila pri uvozu na zadnje počivališče pred mejo s Slovenijo in sicer v petek, 28. avgusta, ob 1:10, torej sredi noči. Zaradi kontrole prometa s strani slovenskih oblasti (covid19) so na avtocesti M70, ki povezuje Budimpešto in Ljubljano, nastajali zastoji na madžarski strani. Nesrečnega voznika, ki se je vračal s kolesarjenja okoli Blatnega jezera, je po vsej verjetnosti izdala utrujenost, saj je, kakor domnevajo, s precej veliko hitrostjo trčil v zadnji del tovornjaka z romunskimi registrskimi tablicami, od tam pa ga je odbilo na rob cestišča. Voznik je bil takoj mrtev, v avtomobilu pa je bil sam, poročajo madžarski mediji.

Voznike pozivamo, naj se na pot, sploh če je daljša, odpravljajo spočiti in naspani. Utrujenost in neprespanost velikokrat prispeva k hudim nesrečam s smrtnim izidom! Če ste na nočni vožnji, si privoščite počitek. Če se vam drema med vožnjo, morate čim prej ustaviti, po možnosti naj volan prevzame kdo drug. Če ni mogoče, ustavite na primernem parkirišču in si privoščite daljši postanek.

Grozljive fotografije s kraja nesreče si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine