14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

(FOTO) Zelo bogat rastlinjak v Štanjelu – v njem pa indijska konoplja

Policisti  Policijske  postaje  Sežana  so  v drugi polovici meseca avgusta pridobili  informacijo,  da  se na vrtu ene od stanovanjskih hiš v Štanjelu vzgajajo prepovedane rastline indijske konoplje. Po pridobljeni informaciji so  pričeli  z  zbiranji drugih obvestil in dokazov, da so lahko na Okrožno državno  tožilstvo  podali utemeljeno pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo.

28.  8. 2020 je bilo na podlagi pridobljene odredbe za preiskavo stanovanja in drugih prostorov opravljena hišna preiskava pri 41-letnemu osumljencu iz Štanjela.  Med  preiskavo  je  bilo  na  vrtu stanovanjske hiše odkritih in zaseženih 9 rastlin indijske konoplje. Rastline so v višino merile od 50 do 220  cm.  V  notranjosti  stanovanjske  hiše  so policisti v dveh prostorih odkrili  prirejen  prostor  za  gojenje konoplje pod umetnimi pogoji, z vso potrebno  opremo  in  pripomočki. V teh dveh prostorih je osumljeni vzgajal skupno  125  rastlin indijske konoplje, rastline so bile visoke od 12 do 90 cm.  Prav  tako  so policisti v hiši odkrili in zasegli še več že posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje.

Zoper  osumljenca  bo  na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba  zaradi  utemeljenega  suma  storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje  in  prometa s prepovedanimi drogami (po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)).

Zadnje novice

Sorodne vsebine