9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Ukradli prikolico za delovne stroje in posneli storilca

Policisti   PP  Krško  preiskujejo  okoliščine  kaznivega  dejanja  tatvine priklopnega  vozila za prevoz delovnih strojev znamke ITAS-PTI, tip 1 0910. Po  prvih zbranih obvestilih in ugotovitvah je do tatvine prišlo v nedeljo, 29.  3.  nekaj  po  8.  uri,  na  Cesti  krških žrtev v Krškem. Storilec je priklopno  vozilo  priklopil  na  traktor  znamke  Same, najverjetneje tipa Dorado  in odpeljal v smeri proti Drnovem.

 

Na kraju kaznivega dejanja se je nahajal  tudi voznik osebnega avtomobila BMW bele barve, serije 5 ali 3, za katerega  sumijo,  da  je  prav  tako povezan s tatvino. Policisti PP Krško pozivajo  vse, ki bi o storilcih in o okoliščinah kaznivega dejanja karkoli vedeli, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 07 49 29 400.

O tatvinah poročajo z Gorenjske in Ljubljane. V Cegelnici so bile z osebnega avtomobila BMW včeraj ponoči odtujene  pnevmatike  s  platišči.  Okoli poldneva pa je storilec včeraj na Cankarjevem  trgu  v  Škofji  Loki izpred pekarne odtujil moško gorsko kolo črne barve.

V  Mostah  je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil akumulatorska vrtalna  stroja  ter akumulatorski rezalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. V  Šiški  je neznani storilec vlomil v klet in odtujil štiri kolesa (cestno kolo  KTM Relevator, črne barve, gorsko kolo KTM Elite, črno-oranžne barve, žensko  cestno kolo Bianchi Interpide, zelene barve,  in žensko gorsko kolo Scott  Adict,  črno-zelene  barve).  Lastnika  je  oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V  okolici  Trbovelj  je  neznani  storilec  vlomil  v vrtni lopi in iz ene odtujil  kotno  brusilko,  bencin in udarno kladivo iz druge pa akumulator, baker in medenino. Nastalo je skupno za okoli 350 evrov škode.

Okoli  22.  ure  je  v  Novem  mestu  nekdo  vlomil  v  skladiščne prostore prodajalne in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 2500 evrov. Na   območju  Uršnih  Sel  so  v  večernih  urah  neznanci  vlomili  v  tri stanovanjske hiše. Pregledali so prostore in našli ter odtujili denar, zlat nakit, tri pištole in naboje. Policisti so opravili oglede in nadaljujejo z
aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine