16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

(FOTO) Prometno nesrečo pri Ribnici povzročil tihotapec, poškodovanih več ilegalnih migrantov

Piše: Moja Dolenjska

V petek, okoli 15. ure, je na cesti med Ribnico in Dolenjo vasjo prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila (tihotapec ljudi), poškodovanih je bilo več oseb, ki so pred tem nezakonito prestopile državno mejo.

Policija navaja, da je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila (tihotapec) srbskih registrskih oznak zaradi vožnje preblizu robu zapeljal s ceste na travo in nato trčil v betonski podporni zid.

V nesreči se je huje telesno poškodoval eden izmed nezakonitih migrantov, ostal je vkleščen v vozilu, rešili so ga gasilci. Polnoletni državljan Turčije je bil z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ukrajinski voznik ter še dva mladoletna državljana Turčije so se v nesreči lažje poškodovali in so bili s helikopterjem prepeljani v UBKC Ljubljana, kjer vsi udeleženci ostajajo na zdravljenju. Po do sedaj znanih podatkih so turški državljani pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Z Gasilske enote Ribnica pa so sporočili, da se je ekipa nujne medicinske pomoči odločila za transport s helikopterjem, zato sta na mesto nesreče priletela kar dva helikopterja Slovenske vojske (en iz Brnika, drugi pa iz Maribora), ki sta v UKC Ljubljana prepeljala tri poškodovane, eno osebo pa je odpeljalo reševalno vozilo.

Na mestu nesreče so poleg gasilcev posredovali še reševalci iz Ribnice in Kočevja ter ribniški policisti.

 

Foto, vir: Gasilska enota Ribnica, FB

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine