11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

(FOTO) Prometne nesreče in zasnežena vozila

PU Novo mesto sporoča: Včeraj  smo  na  območju PU Novo mesto obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih  je  nastala  premoženjska  škoda  na  udeleženih vozilih. V večini primerov so nesreče povzročili vozniki, ki hitrosti vožnje niso prilagodili razmeram  na  cestah,  ki  so  bile  ponekod zasnežene in spolzke.

 

Brežiški policisti so v jutranjih urah med kontrolo prometa ustavljali voznike, ki z vozil niso odstranili snega in ledu. Policisti PP Metlika so bili obveščeni o  prometni  nesreči  pri Gornjem Suhorju pri Metliki. Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo ob srečanju tovornega vozila in osebnega avtomobila,  ko  je na vetrobransko steklo avtomobila padel led s tovornega vozila.

Voznike   motornih   vozil  opozarjamo  na  previdnost.  Ob  zasneženih in zaledenelih  steklih voznik ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozila, ki  se  vključuje v promet. Opozarjamo tudi na nevarnost raztresanja ledu z vozil.  Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika,  predvsem  pri  večjih  hitrostih  pa  lahko  pride tudi do hujših prometnih  nesreč. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in  priklopnih  vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih  snovi,  ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko  raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine