7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

(FOTO) Policija prijela tihotapce cigaret: Zasegli so jim kar 17.465 škatlic cigaret različnih znamk

Piše: C. R.

Kriminalisti  Sektorja  kriminalistične policije PU Koper so v noči na 28.11. 2022 obravnavali kaznivo dejanje tihotapstva. 

51-letnega državljana Severne Makedonije, 24-letnega državljana Severne Makedonije in  19-letna  državljanka Severne Makedonije so policisti PPIU Koper 28.11.2022 okoli polnoči, na izogibališču ob cesti Razdrto – Senožeče, zalotili pri tihotapljenju blaga – cigaret. Iz tovornega vozila s priklopnikom, registrskega območja Severne Makedonije, ki ga je uporabljal 51-letnik, so pretihotapljeno blago prelagali v osebni avtomobil Seat Altea, registrskega območja Slovenije, ki sta ga uporabljala 24-letni državljan Severne Makedonije z urejenim začasnim prebivanjem na območju Slovenije, in 19-letna državljanka Severne Makedonije.

Na kraju so policisti zasegli skupno 17.465 škatlic cigaret (op. 349300 cigaret) različnih znamk. Skupni znesek dajatve za pretihotapljeno blago bi znašal 60.140,52 evrov (op. trošarine, carina in DDV).

Zaseženi cigareti so bili nato predani v hrambo uslužbencem FURS Koper.

Naslednji  dan  so bile opravljene tudi hišne preiskave tovornega vozila in priklopnika,  osebnega  vozila in stanovanja na območju Nove Gorice, vendar na hišni preiskavi kriminalisti niso zasegli novih predmetov. Vsi osumljeni so  bili  isti dan privedeni pred preiskovalnega sodnika OS v Kopru, vendar so bili po zaslišanju izpuščeni na prostost.

V Republiki Sloveniji je za storitev kaznivega dejanja Tihotapstva zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do desetih let zapora in denarna kazen.

foto: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine