1.5 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(FOTO) Poglejte, kako so odstranjevali snežne in zemeljske plazove v Zgornjem Posočju; zaradi njih Trenta odrezana od sveta

Piše: C. R.

Na Bovškem so se vremenske razmere vsaj malce umirile, tako da lahko pripadniki civilne zaščite danes nadaljujejo z odstranjevanjem velikanskih gmot snega, ki so na več mestih zasule glavno cesto od Bovca proti Trenti in vasem ter zaselkom v tem koncu.

Kot je zjutraj za regijski štab CZ za severno Primorsko povedal Edi Melinc, poveljnik občinskega štaba CZ Bovec, je od sveta še vedno odrezanih približno 150 prebivalcev tega dela naše deželice. Zaradi snega je namreč zaprta tudi cesta čez prelaz Vršič.

Je pa cestnim službam (Kolektor CPG) s težko gradbeno mehanizacijo že sinoči uspelo prebiti plaz proti Logu pod Mangartom. Cesta je tako, vsaj za silo prevozna a le za morebitne intervencije, sicer pa ostaja zaprta za ves promet.

Ob tem Edi Melinc znova poziva ljudi naj se ne odpravljajo na oglede na mesta plazov, saj je nevarnost tam še vedno zelo velika.

Prav tako ostaja zaprta za promet občinska cesta Libušnje – Vrsno v občini Kobarid in sicer zaradi zemeljskega plazu. Obvoz je urejen preko Kamnega. Poveljnik občinskega štaba CZ Kobarid Aleksander Vončina je opozoril občane naj se na območju plazu, ki si ga je včeraj že ogledal geolog, znova pa si ga bo jutri, ne zadržujejo. Teren je namreč še vedno zelo krušljiv.

V fotografijah spodaj si lahko ogledate, kako so danes odstranjevali snežne plazove na območju Bovca in Kobarida.

Vir: Civilna zaščita Severne Primorska

foto: Božo Bradaškja

foto: Aleksander Vončina

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine