9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

(FOTO) Po prevračanju obstal v potoku

Gorenjski  policisti  so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi  poškodbami.  Ob  17.30  sta na Polici pri Naklem trčila dva kolesarja.  Okoliščine  kažejo  na  nepravilno  stran  vožnje kolesarke kot razlog  za  nesrečo  in  lažje  poškodbe  pri  njej. 

Okoli  polnoči  pa so škofjeloški  policisti  obravnavali  nesrečo  s  sumom na hujše poškodbe na Zgornji  Sorici.  Voznik  je  na  ovinku zapeljal s ceste in po prevračanju obstal  v  potoku. Vozilo je uničeno.

Policija opozarja: “Udeležence v prometu pozivamo k večji previdnosti,  ker  stanje  v  prometu  ni  v redu. Čeprav so bile v zadnjem mesecu in pol  ceste praktično  prazne,  so policisti  na  Gorenjskem obravnavali samo malo manj prometnih nesreč kot lani v istem obdobju. Letos preko  430, lani okoli 510. Trije udeleženci so letos umrli, 21 (18) se jih je  huje  poškodovalo, še 108 (120) pa je bilo lažje poškodovanih. Iz 8,29% na 13%  pa se je povečal delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki so bili pod vplivom alkohola.

Med  prekrški  so  policisti  letos  ugotovili  tudi  že več hujših kršitev prometnih  pravil,  med  njimi  nevarne  vožnje, visoke stopnje alkohola in enormne  prekoračitve  hitrosti,  tudi 244 km/h na avtocesti in 152 km/h na cesti  zunaj naselja). Policisti so zasegli 76 vozil in iz prometa izločili še  več  kot 350 udeležencev zaradi alkohola in drog. To je izživljanje, ki ga  bomo zavoljo varnosti v prometu preprečili z več poostrenimi nadzori in doslednim ukrepanjem proti kršiteljem.”

………………

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine