24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

(FOTO) Opa, policija zasegla nevarne predmete! Ne, niso bili avtomobilski ključi…

Piše: J. S.
Kriminalisti  PU  Koper  so  zaradi  vlomnih  velikih  tatvin, izvršenih na območju  Policijske  uprave  Koper,  na območju PU Ljubljana opravili hišne preiskave pri osumljencih. Celotna preiskava še vedno poteka.
Pri  enem  od  osumljenih  so med drugim našli in zasegli dve bodali in dve mačeti  ter  nabojnik  za  malokalibrsko strelivo z robnim vžigom nazivnega kalibra 22LR (long rifle), v katerem sta dva naboja, označena s trikotnikom in črko V.
Kriminalisti   sumijo,  da  bi  lahko  šlo  za  predmete,  ki  izvirajo  iz premoženjskih  kaznivih  dejanj,  kot  so  vlomne velike tatvine. “Prav zato prosimo,  da  oškodovanci,  ki  so jim bili takšni predmeti ukradeni, o tem obvestijo policijo na 113 ali na elektronski naslov [email protected],” sporočajo s policije.
Glede na škandal z varnostnikom Inštituta 8. marec, ki je za vratom nosil nož, za katerega so trdili, da je le avtomobilski ključ, se lahko vprašamo, ali je šlo tudi v tem primeru za avtomobilske ključe.
So pa tovrstni vlomi skrb vzbujajoči, saj ukradeno orožje velikokrat konča v rokah nepridipravov, kot je bil Eritrejec, ki je pred dnevi sredi Ljubljane zabodel dekle.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine