23.9 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

(FOTO) Odkriti ukradeni vozili

Policista Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper sta 13.7.2019 opravljala delo na relaciji Fernetiči – Sežana. Ob 23.30 uri sta opazila osebni avtomobil znamke Mercedes benz, črne barve, z nameščenimi registrskimi tablicami Albanije, ki je vstopilo iz Italije preko bivšega mejnega prehoda Fernetiči.

 

Zapeljala sta za njim in ga ustavila na počivališču Fernetiči jug. V postopku sta ugotvoila, da je voznik 33-letni državljan Albanije, z urejenim prebivanjem v Italiji. Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da je številka šasije originalna prav tako tipska nalepka vozila. Pri preverjanju registrske številke in številke šasije v računalniških evidencah Policije pa je bilo ugotovljeno, da je vozilo zavedeno v Interpolovi evidenci ukradenih vozil, razpisnica Albanija, z dne 11.10.2018.

Vozilo je bilo zaseženo, vozniku pa sledi kazenska ovadba.

Včeraj ob 11.30 pa so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper na bivšem mejnem prehodu Fernetiči zaustavili osebno vozilo znamke Mercedes, tip A 180, španskih registrskeih številk, ki je vstopilo iz Italije v Slovenijo. Vozil ga je 39-letni državljan Romunije, ki začasno prebiva v Španiji. Pri kontroli in preverjanju je bilo ugotovljeno, da je vozilo najeto, vendar ne sme zapustiti določenega območja EU, prav tako ne sme vstopiti na območje Slovenije. Podjetje je takoj podalo iskanje za vozilo. Vozilo so policisti zasegli, postopki še potekajo.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine