14.5 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

(FOTO) Novomeški kriminalisti prijeli 38-letnega Ljubljančana, ki naj bi gojil in predeloval konopljo

Novomeški kriminalisti so prijeli 38-letnega Ljubljančana, ki ga sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V hišni preiskavi zidanice v okolici Novega mesta so ob njej odkrili rastlinjak, v katerem je gojil konopljo, v stanovanju v središču Ljubljane pa prostore za gojenje in izdelke iz konoplje, zato je pristal v priporu.

 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, so kriminalisti hišno preiskavo opravili z odredbo tamkajšnjega okrožnega sodišča. V neposredni bližini zidanice so odkrili rastlinjak, v katerem naj bi osumljeni gojil konopljo, v njej pa posušene rastlinske delce konoplje in pripomočke za gojenje, ki so jih zasegli.

Njihovi ljubljanski kolegi so v stanovanju 38-letnika v središču Ljubljane odkrili še tri prirejene prostore za gojenje konoplje z vso pripadajočo opremo, več rastlin ter pripomočke za gojenje in predelavo v derivate konoplje.

Med drugim so zasegli 435 injekcijskih brizg prostornine med pet in 50 mililitri, ki so bile napolnjene z neznano snovjo, za katero sumijo, da je bila konopljina smola, konopljin jantar ali hašiševo olje. Osumljencu, ki je sicer brez redne zaposlitve, so zasegli tudi 10.000 evrov gotovine, zasežene snovi pa posredovali v analizo Nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju.

Ljubljančana, ki so ga kriminalisti v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, so pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ta pa je zanj odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine