6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

(FOTO) Nekatere res nič ne izuči! Na odseku, kjer se je včeraj zgodila tragedija, tudi danes nepravilno prehitevali!

Človek bi lahko komentiral z besedami: saj ni res, pa vendar je. Včeraj je na odseku magistralne ceste Maribor-Radlje pri Kamnici prišlo do tragične nesreče, ko je z maligani okrepljeni voznik zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v nasproti vozečo vozilo in povzročil smrtno žrtev.

 

“Kot  smo  napovedali  in kot to opozarjamo in počnemo že nekaj dni, smo vse naše  aktivnosti  usmerili  v  to,  da  skušamo  izboljšati stanje prometne varnosti. Ob  tem ugotavljamo, da nekaterim nič, popolnoma nič ne strezni glave! Tudi smrtne  žrtve  ne.  V  neposredni  bližini  včerajšnje  tragedije smo danes popoldan,  samo  v  20  minutah  ugotovili  dve kršitvi, kakršni sta včeraj vodili  v smrtno prometno nesrečo – nepravilni prehitevanji. Fotografije so dovolj zgovorne,” sporočajo mariborski policisti.
 
Očitno mnoge voznike nič ne izuči tudi glede alkohola. Sinoči so v Trnovcih ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Volkswagen  Golf.  V  postopku  so ugotovili,  da  voznik  nima veljavnega vozniškega   dovoljenja.  Zraven  tega  mu  je  preizkus  alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,94 mg/l alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

 

foto: PPP Maribor
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine