10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

(VIDEO + FOTOGALERIJA) V Ljubljani zagorel avtobus LPP, očividec: Ognjeni zublji so dobesedno zobali zadnji del avtobusa, samo čakal sem, da vozilo eksplodira!

Na ljubljanskem avtobusnem postajališču Astra za Bežigradom je nekaj po 14. uri zagorel mestni avtobus Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Po prvih informacijah naj bi zagorelo pri motorju. V dogodku se ni nihče poškodoval, so za STA pojasnili na LPP. Po podatkih gasilcev pa je avtobus že pogašen.

Zagorel je avtobus, ki je na liniji 14 peljal v smeri Savelj. Avtobus se je sicer vžgal na postajališču. Na njem takrat ni bilo veliko potnikov. Na kraj dogodka je sicer prišla tehnična služba LPP, ki bo avtobus odpeljala v garažo in tam preučila vzrok požara, so še pojasnili na LPP.

»Goreti je začelo štiri ali pet minut po 14. uri. Sam začetek nisem videl, me je na to opozoril natakar lokala. Bilo je nasproti avtobusne postaje Astra v smeri proti obvoznici (tik pod poslovno stavbo Petrola). Najprej je bil manjši ogenj na zadnjem delu avtobusa, kjer je motor. Nato je butnilo – večji ognjeni zublji so dobesedno zobali zadnji del avtobusa. Vsake toliko časa se je slišal pok, kot da bi nekaj eksplodiralo. Nato se je dvignil gost dim, ki je prekril celo cestišče na Dunajski cesti, do lokala, kjer sem bil. Še vedno pokalo. Po moji laični oceni je manjkalo 10 do 20 sekund, pa bi prišlo do eksplozije. Sam sem z mobilnikom slikal in snemal, šel na sredino Dunajske ceste, a sem se umaknil , ker je pokalo kot za stavo. Potem so prišli gasilci. Hitro so ogenj umirili in ga pogasili. Policija je prišla po 15 do 20 minutah, taka je moja ocena. In kot sem lahko videl, ni bil nihče poškodovan,« je povedal urednik Demokracije Jože Biščak, ki je bil priča izbruhu požara na avtobusu LPP na Dunajski cesti v Ljubljani, in dodal:

»Bilo je tragikomično. Zadnji del avtobusa je močno gorel, gost dim se je v nekem trenutku vil prek celega cestišča, ampak ljudje so hodili mimo, vozniki so vozili mimo, slikali in snemali, čeprav je pokalo in nekatere plastične dele avtobusa vrglo nekaj metrov proč. Če bi prišlo do nesreče, in hvala Bogu, da do tega ni prišlo in da ni nihče poškodovan, kot sem lahko videl, bi taisti ljudje stokali in tožili. Malo morgen. Sami bi bili krivi, da so se izpostavljali nevarnosti.«

Video si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine