13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

(FOTO) Kršitve voznikov tovornih vozil na avtocesti so še vedno prepogoste

Piše: C. R., STA

Policisti postaje prometne policije Celje so ponoči poostreno nadzirali tovorni promet na avtocesti A1. Posebno pozornost so namenili kontroli nepravilno naloženih tovorov in spoštovanju socialne zakonodaje. Ustavili in oglobili so tri voznike. Policisti ob tem opozarjajo, da so kršitve voznikov tovornih vozil na avtocesti še vedno prepogoste.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, so med drugimi ustavili romunskega voznika tovornega vozila s priklopnikom in ugotovili, da je bilo vozilo preobremenjeno. Pri kontroli zapisovalne opreme s pomočjo elektronskega tahografa, ki beleži aktivnosti voznika, so ugotovili, da je naprava ni prikazovala točnih podatkov o vožnji in aktivnostih voznika. Vozilo so zato izključili iz prometa, mu odvzeli registrske tablice in odredili izredni tehnični pregled. Vozniku so izrekli globo v višini 770 evrov, odgovorni pravni osebi pa globo v višini 4400 evrov.
Ustavili so tudi voznika madžarskega tovornega vozila s priklopnikom in ugotovili, da je v tahografu uporabljal drugo kartico. Prav tako so ugotovili še druge kršitve socialne zakonodaje in nepravilnosti zaradi nalaganja tovora po zakonu o pravilih cestnega prometa ter zakona o cestah. Vozniku so izrekli globo v višini 2840 evrov, odgovorni pravni osebi pa globo v višini 8640 evrov.

Med ustavljenimi vozniki tovornih vozil s priklopnikom je bil tudi slovenski državljan, ki pri sebi ni imel podatkov o vožnji za preteklih 28 dni. Prav tako ni pravilno uporabljal preklopnih mehanizmov elektronskega tahografa in ni imel voznikove kartice. Izrekli so mu globo v višini 2250 evrov, zoper pravno osebo pa uvedli prekrškovni postopek, so še sporočili s PU Celje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine